Blog·Food·Lifestyle

Top 5 PuurGezond recepten van Life-Smile

Het is inmiddels volop herfst. Een seizoen waarin we traditie getrouw massaal verkouden of zelfs ziek worden. Reden temeer om goed voor jezelf te (blijven) zorgen. Dit doe je vooral door volwaardig te eten door middel van pure en onbewerkte voeding.
Voeding boordevol voedingsstoffen die voeden in plaats van vullen.
Dit betekent veel verse groente, fruit, volkoren producten, noten, zaden, zuivel,gezonde vetten, vlees, vis, eieren en af en toe vegetarisch.
Maak zoveel mogelijk zelf. Laat pakjes en zakjes en kant & klaar maaltijden links liggen. Deze zitten namelijk vol met vet, zout en ongezonde toevoegingen.

PuurGezond

PuurGezond gaat in op deze Food & Lifestyle. Een methode waar een groot aantal gewichtsconsulenten en diëtisten in Nederland bij aangesloten zijn die allemaal dit gedachtegoed uitdragen.
Life-Smile helpt dagelijks mensen bij het aanleren van dit gezonde eetpatroon.
PuurGezond is geen dieet. Binnen PuurGezond mag je alles eten.
Door de juiste keuzes te maken ga je je energieker voelen en het is goed voor je huid en gewicht. Bovenal is het gewoon heel erg lekker!

Keukenprinses?

Moet je hiervoor uitblinken in de keuken?
Hoe meer je met PuurGezond bezig bent, hoe groter de kans is dat je steeds meer zelf gaat maken. Je merkt dat alles veel lekkerder smaakt op deze manier en dat je echt niet meer terug wil naar pakjes en zakjes.
Echte enthousiastelingen gaan hier heel ver in. Dat is leuk als koken je hobby is, maar vaak hebben we een druk leven en heb je niet veel tijd om uitgebreid te koken.
Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van recepten die makkelijk en snel zijn klaar te maken. Ook gerechten waar je makkelijk een dubbele portie of meer van kunt maken. Dit kun je vervolgens invriezen zodat je later op een drukke dag toch snel iets gezonds op tafel kunt zetten. Denk hierbij aan pastasaus, stoofvlees en curry’s. Ook kinderen vinden de gerechten vaak erg lekker waardoor deze methode ook goed toepasbaar is voor het hele gezin.
Zorg in ieder geval dat je basis goed is met veel groenten, fruit, peulvruchten, noten en vis.

Top 5 PuurGezond recepten

Life-Smile selecteerde een paar van haar meest favoriete PuurGezond recepten die ook nog eens snel zijn klaar te maken of die de oven in gaan zodat je intussen tijd hebt voor andere dingen.

Spaghetti Bolognese PuurGezond

1. Spaghetti Bolognese: favoriet bij mijn hele gezin en heel geschikt om in te vriezen. Daarom gelijk een recept voor een dubbele portie. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt.

(Voor 8 personen, of 2 porties voor 4 personen)
Ingrediënten:
200 g wortel (of winterpeen)
2 uien
2 Stengels bleekselderij
75 g ontbijtspek
4 eetlepels olijfolie
700 g mager rundergehakt
1 bouillontablet
2 blikken gepelde tomaat (a 400 g)
200 g volkoren spaghetti (of 400 g, indien nodig voor 8 personen)
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Maak de wortel, ui en bleekselderij schoon en snijd deze in grove stukken. Gebruik dan de keukenmachine en snijd de groenten en het spek heel fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de groenten en het spek zachtjes, tot het begint te geuren en te verkleuren. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de bouillontablet en 250 ml heet water toe en breng dit aan de kook. Laat op hoog vuur de saus even inkoken. Voeg dan de tomaten toe, draai het vuur zacht en laat de saus minstens 30 minuten (of iets korter wanneer je deze tijd niet hebt) op een laag vuur pruttelen. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Serveer met Parmezaanse kaas en een (komkommer) salade.

2. Wraps met pittige kidney bonen

Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 g rundergehakt
400 g prei
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 blik tomaatblokjes
1 blik kidneybonen
wraps

Bereiding:
Bak in een koekenpan 400 g rundergehakt rul. Snij 400 g prei in ringen en snipper 2 teentjes knoflook. Bak de prei en knoflook mee met het gehakt. Voeg 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnpoeder, beetje zout en 1 blik tomaatblokjes toe en laat even stoven tot vocht grotendeels verdampt is. Voeg blik kidney bonen toe en warm goed door. Proef of het pittig genoeg is. Serveer met wraps en een groene salade.

Frittata PuurGezond

3. Frittata met zoete aardappel

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 grote zoete aardappelen
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
2 eetlepels olijfolie
6 eieren
2 eetlepels kwark
geraspte (geiten) kaas

Bereiding:
Schil 2 grote zoete aardappels en snij ze in stukken. Snij ook 1 aubergine, 1 courgette en 2 rode paprika’s in stukken. Hussel de groenten met 2 eetlepels olijfolie en laat ze ongeveer 20 minuten roosteren in een hete oven (ca. 220C). Klop 6 eieren los met zout en peper en een paar lepels kwark. Doe de geroosterde groenten in een platte ovenschaal (bijvoorbeeld een quichevorm) en giet er het eimengsel over. Bestrooi de frittata met wat geraspte kaas (bij zoete aardappel is geitenkaas heel lekker!) en bak dit nog een keer 20 minuten in de oven, nu op 200 C. Met sla erbij is dit een complete maaltijd en een restje is de volgende dag heerlijk als lunch.

PuurGezond Appeltjes uit de oven

4. Appeltjes uit de oven met walnoten (heerlijk herfst dessert!)

Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 appels
1 eetlepel rozijnen
1 theelepel kaneel
2 eetlepels gehakte walnoten of hazelnoten
1 eetlepel honing
boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C. Was 4 appels (laat de appels heel) en steek er met een scherp mes of met een appelboor het klokhuis uit. Meng 1 eetlepel rozijnen met 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels gehakte walnoten of hazelnoten en 1 eetlepel honing. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en vul het klokhuisgat met het rozijnenmengsel. Leg op elke appel een klontje boter. Bak de appels ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Serveer met een bolletje ijs of vanillevla. Smullen…..!

5. Walnoten-Fruitrotsjes (Super lekker tussendoortje. Beste is dit te maken als je bezoek krijgt……)

Ongeveer 15 stuks
Ingrediënten:
100 g pure chocolade
50 g grof gehakte walnoten
50 g gedroogde cranberry’s

Bereiding:
Smelt de chocolade in een pan die je boven een pan met kokend water hangt (au bain-marie). Voeg de walnoten en cranberry’s toe en roer door elkaar. Leg een stuk bakpapier in een schaal of op een bord. Vorm kleine rotsjes van het mengsel en leg deze op het bakpapier. Laat de rotsjes in de koelkast opstijven. Eet 1 rotsje als tussendoortje en geniet!

Begeleiding via Life-Smile

PuurGezond eten kun je zelf leren aan de hand van boeken en recepten terug te vinden op www.puurgezond.nl
Wil je graag persoonlijke begeleiding dan kan dat via Life-Smile. (ook online mogelijk via Skype)
Life-Smile biedt coaching en ondersteuning gedurende 9 weken.
Na een intake ga je een aantal dagen een voedingsdagboek bijhouden. Op basis hiervan geeft Life-Smile een voedingsadvies. Vervolgens word je 8 weken lang begeleid aan de hand van het boek “PuurGezond! Slank in 8 stappen”. Elke week leer je een nieuwe stap op weg naar een gezond eet en leefpatroon. Het boek en een set stappenkaarten krijg je er GRATIS bij!

Wil jij lekker in je vel zitten? Start dan nu met PuurGezond eten en leven!

Hulp nodig? Neem dan contact op met Life-Smile.

 

Gezonde groet,

Martine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *